Grote tuin

Een grote tuin is voor veel mensen een pluspunt bij een woning. Een grote tuin biedt namelijk genoeg ruimte om lekker buiten bezig te zijn. Of er nu een potje voetbal wordt gespeeld door de kinderen of u druk bezig bent in uw eigen moestuin: een grote tuin leent zich voor allerlei doeleinden. Belangrijk is wel dat u het overzicht bewaart en zorgt voor één mooi geheel. Wij helpen u hier graag bij!

Elementen die zich lenen voor een grote tuin

Een grote tuin biedt volop mogelijkheden. Wij hebben enkele voorbeelden voor u op een rijtje gezet:

  • Vijver. Een vijver past perfect in een grote tuin. U kunt kiezen voor een natuurlijke vijver met veel groen of een moderne vijver in een strak jasje. Houd er wel rekening mee dat een vijver onderhoud nodig heeft.
  • Moestuin. Vindt u het fijn om buiten lekker met uw handen bezig te zijn? Dan is een moestuin wellicht iets voor u! Zorg hierbij wel voor een goede ligging en vruchtbare grond.
  • Tuinhuis of overkapping. Een tuinhuis of overkapping is niet alleen ideaal om wat ruimte in uw tuin op te vullen, maar ook om in de herfst- en wintermaanden van uw tuin te kunnen genieten. Bovendien zorgen beiden in de zomer voor extra schaduw.
  • Speeltoestellen. Wanneer u kinderen in huis heeft rondlopen, is het wenselijk dat zij zich buiten lekker kunnen uitleven. Speeltoestellen zijn hier de ideale manier voor. Met een grote tuin heeft u hier ruimte genoeg voor en kunt u er bovendien voor kiezen om ze uit het zicht te plaatsen.

Beplanting

In grote tuinen mogen grote soorten beplantingen worden gebruikt. Wanneer u allemaal kleine planten en bloemen bij elkaar zet, kan dit namelijk een rommelig effect geven. Wij raden u aan om te beginnen met een basis van vaste planten die jaren meegaan en weinig onderhoud vergen. Deze basis kunt u aanvullen met seizoensgebonden planten met een beperkte bloeiperiode. Uiteraard mogen een aantal bomen ook zeker niet ontbreken. Zo geeft u extra volume aan uw grote tuin.