Kleine tuin

Wanneer u over kleine tuin beschikt, wilt u hier vanzelfsprekend het maximale uit halen. Dat kan! Een kleine tuin biedt namelijk vaak meer mogelijkheden dan u van tevoren denkt. Met een op maat gemaakt tuinontwerp waarbij slim en creatief wordt omgegaan met de beschikbare ruimte wordt uw tuin een heerlijke plek om te vertoeven. Wij vertellen u graag over de meest belangrijke aandachtspunten voor het inrichten van uw kleine tuin.

Een strak lijnenspel

Om het overzicht te bewaren in een kleine tuin en bovendien een rustig aanzien te creëren, is een strak lijnenspel het uitgangspunt voor ieder tuinontwerp. Om uw tuin daarnaast wat groter te laten lijken, is het raadzaam om de breedte of diepte van de tuin te accentueren. Wanneer u bijvoorbeeld over een ondiepe tuin beschikt, kunt u ervoor kiezen om langwerpige tegels in de lengte te leggen, zodat uw tuin langer lijkt. U kunt er ook voor kiezen om extra diepte te creëren door de achterwand van de tuin een lichte kleur te geven. U hoort het al: er zijn allerlei slimme trucjes om uw kleine tuin slim in te richten.

Ga de hoogte in

Vaak wordt gedacht dat een kleine tuin niet over grote elementen mag beschikken, omdat dit een verkleinend effect heeft. Niets is echter minder waar, zolang u het maar bij enkele elementen houdt. Zo raden we u juist aan om voor één of twee hoogte-elementen te kiezen, zodat u een ‘hokkerig’ effect voorkomt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een pergola of een kleine boom. Bovendien creëert u hiermee extra privacy wat vaak wenselijk is in een tuin met inkijk.

Een kleine tuin vol groen

Groene kleuren geven elke tuin een frisse uitstraling, maar met name in een kleine tuin zorgt groen voor extra sfeer en een ruimtelijke look. Zorg daarom dat uw tuin voorzien is van de juiste beplanting, zodat u in elk seizoen kunt genieten van groen in uw tuin. Wat dacht u bijvoorbeeld van klimop, taxus of siergrassen? Deze hebben het gehele jaar een mooie, groene kleur.