Tuinontwerp

Een goed tuinontwerp is de basis van iedere nieuwe tuin. Maar wat is goed? Over smaak valt immers te twisten. GroenerGras Hoveniers neemt uw persoonlijke wensen altijd als uitgangspunt bij het maken van een tuinontwerp. Zo creëren we samen met u een tuin die niet alleen past bij uw woning en de beschikbare ruimte, maar nog belangrijker: ook bij u. Om te zorgen dat het tuinontwerp helemaal naar wens is, spreken we de volgende aandachtspunten met u door:

Lijnenspel

Allereerst bepalen we samen met u wat de basis van uw nieuwe tuin wordt, oftewel de tuinstijl. Houdt u van strakke lijnen of geeft u juist de voorkeur aan een romantisch geheel? Het lijnenspel heeft veel invloed op de stijl en wordt daarom in de beginfase bepaald aan de hand van diverse voorbeelden. Een goede basis is bepalend voor een ultiem eindresultaat en vanuit hier werken we vervolgens verder.

Verschillende ruimtes

Om optimaal gebruik te maken van alle ruimte die uw tuin te bieden heeft, delen we het tuinontwerp op in verschillende kleine tuinkamers. Bovendien nodigt een tuin die niet in één keer te overzien is uit. Het maakt uw tuin veel spannender!

Materiaalkeuzes

Materialen spelen een belangrijke rol bij het maken van een tuinontwerp. De sfeer in uw tuin wordt namelijk grotendeels beïnvloed door de keuze van materialen. Kiest u voor een betegeld terras, houten vlonders of wilt u grindpaden? Wat betreft het materiaal zijn er enorm veel mogelijkheden. Bij het maken van de juiste keuzes houden we altijd de ligging, het doel en uw huis in ons achterhoofd, zodat het totaalplaatje klopt!

Licht en lichtval

Een goed tuinontwerp kenmerkt zich door optimaal gebruik te maken van de lichtomstandigheden. We werken graag met een contrast van zonlicht en schaduw. Daarnaast moet een tuin in de avonduren ook uitnodigen. Vandaar dat we veel aandacht schenken aan een goed verlichtingsplan.

Planten

Het kiezen van de juiste beplanting is voor iedere tuin anders. U bent hiervoor namelijk van verschillende zaken afhankelijk, zoals de grootte van uw tuin, het aantal zonuren en natuurlijk de uitstraling die u wilt creëren. Samen met u zullen we allereerst bepalen hoe u uw tuin wilt gaan gebruiken. Daarna gaan we over op de gewenste kleurkeuzes en bloeiperiodes, waarna we de meest geschikte planten voor u uit zullen zoeken. Deze verwerken we vervolgens in het tuinontwerp, zodat u een goed beeld krijgt van het totaalplaatje.

Blikvangers

Een prachtige blikvanger maakt uw nieuwe tuin compleet. In de wat grotere tuinen kunnen dat bijvoorbeeld beelden of ornamenten zijn. Voor de wat kleinere tuinen volstaat vaak een stijlvol beplante plantenbak of een grote spiegel.

U tevreden? Wij tevreden!

Zijn er volgens u nog aanpassingen nodig in het tuinontwerp? Schroom dan niet en laat het ons weten, want wij zijn pas tevreden als u dat ook bent!

Maak vrijblijvend een afspraak wij nemen graag de vele mogelijkheden met u door!