Tuinstijlen: welke uitstraling krijgt uw tuin?

Het kiezen van de juiste tuinstijl is één van de belangrijkste stappen wanneer u een nieuwe tuin laat ontwerpen. Een tuinstijl bepaalt namelijk de sfeer in uw tuin en zorgt ervoor of u zich thuis voelt. Tuinen zijn er vanzelfsprekend in allerlei soorten, maten en dus ook in verschillende stijlen. Wij laten u graag kennismaken met de verschillende mogelijkheden. Zo kunt u inspiratie opdoen en op uw gemak bekijken wat u wel en niet mooi vindt. Want om echt van uw tuin te kunnen genieten, is het belangrijk dat de tuinstijl volledig aansluit op uw persoonlijke smaak!

De verschillende tuinstijlen op een rij:

Kleine tuin

Een kleine tuin is niet altijd even gemakkelijk in te richten. Toch zijn er vaak meer mogelijkheden dan u denkt. Met creatieve oplossingen zorgen wij dat uw kleine tuin optimaal tot zijn recht komt!

Grote tuin

In grote tuinen zijn vaak eindeloos veel mogelijkheden wat betreft de inrichting. De kunst is echter om hier niet in door te slaan en de eenheid te bewaren.

Moderne tuin

De moderne tuinstijl kenmerkt zich door strakke lijnen en een rustig geheel dat eenheid uitstraalt. Grote elementen worden afgewisseld met warme materialen en accessoires, zodat uw tuin aanvoelt als een sfeervolle plek.

Klassieke tuin

Een klassieke tuin kenmerkt zich door symmetrie, prachtige hagen en bogen en uiteraard bloemen met een warme kleur, zoals rozen.

Landelijke tuin

De landelijke tuinstijl komt het beste tot zijn recht als er voldoende oppervlakte beschikbaar is en kenmerkt zich door water, groen, bestrating, hekjes en zitjes.

Engelse tuin

In een Engelse tuin proeft u direct een romantische sfeer. Deze komt onder andere tot stand door de rozetinten en de speelse paden en hagen.

Japanse tuin

Deze tuinstijl wordt gevormd door drie elementen: water (leven), planten (natuur) en steen (rust).

Stadstuin

Ondanks de beperkingen waarmee u bij deze tuinstijl te maken hebt, zijn er verschillende mogelijkheden om uw stadstuin efficiënt in te richten en te zorgen voor privacy.

Siertuin

Wilt u uw tuin als sierstuk gebruiken en genieten van al het moois dat uw tuin te bieden heeft? Dan is deze tuinstijl ongetwijfeld iets voor u!

Speeltuin

Ideaal als uw kinderen buiten bezig zijn en u hier geen omkijken naar heeft. Tover uw tuin daarom om tot een speeltuin met bijvoorbeeld speeltoestellen en een zandbak.

Eco tuin

De ecologische tuin staat in het teken van de natuur: uw eigen stukje privénatuur dat u graag deelt met uw omgeving.

Moestuin

Vindt u het fijn om buiten lekker met uw handen bezig te zijn? Dan is een moestuin wellicht iets voor u!

Kindvriendelijke tuin

In een kindvriendelijke tuin kunnen uw kinderen fijn en veilig buitenspelen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken.

Maak vrijblijvend een afspraak wij nemen graag de vele mogelijkheden met u door!