Siertuin

De naam zegt het al, een siertuin is een tuin waar voornamelijk (sier)planten groeien. Deze tuinstijl kenmerkt zich dan ook door een hoge esthetische waarde en heeft als doel om voor ongekende ontspanning te zorgen. Kortom, met een siertuin creëert u een heerlijke plek om de krant te lezen, met vrienden of familie bij te kletsen of rustig een dutje te doen.

De inrichting van een siertuin

Een siertuin kan op verschillende manieren ingericht worden. Wat in ieder geval centraal staat, is uw persoonlijke smaak, want alleen als u zich helemaal thuis voelt in uw tuin kunt u volledig genieten. Zo kunt u kiezen voor een moderne tuinstijl wanneer u houdt van een strakke en overzichtelijke vormgeving. Wilt u liever een romantische sfeer creëren? Dan is een Engelse tuin met een sierlijke uitstraling en tierelantijntjes iets voor u. Voor welke uitstraling u ook kiest, een siertuin kan op elke stijl worden aangepast!

Beplanting

Siertuinen zijn vaak voorzien van een mooi gazon omringd door borders. Wat betreft de beplanting is er oneindig veel keuze: van eenjarige tot tweejarige planten, van coniferen tot heesters en van siergrassen tot bamboe. Welke beplanting het beste bij uw tuin past is afhankelijk van de grootte, de ligging en het aantal zonuren. Bent u niet zo’n fan van veel beplante delen? Geen zorgen, want deze tuinstijl leent zich ook uitstekend voor bijvoorbeeld een terras, grind en rotsen.

Tuinonderhoud

Net als bij andere tuinstijlen het geval is, heeft een siertuin als doel om mooi te zijn. Toch is dit schoonheidsaspect bij een siertuin nog net iets belangrijker. Goed tuinonderhoud, zoals het strooien van speciale meststoffen en het verwijderen van onkruid, is daarom noodzakelijk. Daarnaast is het raadzaam om te kiezen voor planten waarvan de bloeiperiodes elkaar afwisselen. Zo zorgt u er namelijk voor dat uw tuin er in alle seizoenen stralend bij ligt.

Maak vrijblijvend een afspraak wij nemen graag de vele mogelijkheden met u door!