Stadstuin

Een stadstuin is een veel voorkomende tuinstijl, denk maar eens aan al die mensen die midden in een stad wonen of in het centrum van een dorp. De stadstuin is om deze reden dan ook vaak omsloten door muren en schuttingen van omliggende woonhuizen. Ondanks enkele praktische factoren die het inrichten van een stadstuin lastig kunnen maken, zoals de beperkte ruimte, afscheidingen, inkijk en schaduw, biedt deze tuinstijl vaak meer mogelijkheden dan gedacht. Met een slim en efficiënt gebruik van de ruimte zorgen wij dat u heerlijk kunt vertoeven in uw stadstuin – hoe klein of groot deze ook is!

Elementen die niet mogen ontbreken

In een stadstuin zijn privacy, rust en groen erg van belang. Maar hoe creëert u dit? Wij hebben enkele onmisbare elementen voor deze tuinstijl op een rijtje gezet:

  • Verticaal tuinieren. Bent u het beu om tegen die grauwe schutting aan te moeten kijken? Kies er dan voor om deze te bedekken met klimplanten, zoals klimop. Hiermee geeft u uw tuin tegelijkertijd een groene boost.
  • Bladverliezende bomen. Een bladverliezende boom zoals de leiboom zorgt voor schaduw en privacy in de zomer. In de winter verliest de boom zijn blad waardoor u van extra lichtval profiteert. Ideaal voor in een stadstuin!
  • Grote objecten. Omdat stadstuinen van nature niet zo’n grote oppervlakte hebben, is het raadzaam om niet te veel kleine elementen te gebruiken. Dit laat de tuin namelijk visueel kleiner lijken.

Beplanting in een moderne tuin

Een stadstuin kent vaak veel schaduwperioden. Kies daarom bij deze tuinstijl voor planten die zonder veel zonlicht kunnen overleven. Hierbij kunt u denken aan de Cyclaam, een schaduwplant die in het voorjaar tot bloei komt onder bomen waar nog geen blad aan zit. Andere planten die het goed doen in stadstuinen zijn varens, kruiskruid (Ligularia), vlijtige liesjes in een pot en Sedum wanneer u een groen dak wilt creëren.

Maak vrijblijvend een afspraak wij nemen graag de vele mogelijkheden met u door!