Een mooie beplanting vormt de basis van iedere tuin. Tuinplanten geven uw tuin namelijk kleur en creëren daarnaast een natuurlijke sfeer. Benieuwd welk type beplanting in uw tuin het beste tot zijn recht komt? Wij helpen u graag en stellen een tuinontwerp met beplantingsplan op dat geheel is afgestemd op uw wensen en de omstandigheden in uw tuin.

Belangrijke aandachtspunten van het beplantingsplan

Niet iedere tuin leent zich voor dezelfde beplanting. Heeft u een zonnige tuin op het zuiden of is uw woning voorzien van een stadstuin met veel schaduw? Heeft u te maken met dichtgeslagen grond of misschien met laag liggende, natte grond? Met al dit soort factoren dient u rekening te houden wanneer u de beplanting voor uw tuin gaat uitkiezen.

Beplanting: een breed begrip

Waar moet u allemaal aan denken wanneer u uw tuin wilt gaan beplanten? Misschien wel meer dan u van tevoren had gedacht. Gras, bomen, hagen, vaste planten, kleurrijke bloeiende planten, struiken: beplanting is een breed begrip! Hulp bij het uitzoeken van uw beplanting is daarom geen overbodige luxe. Samen met u zetten we graag uw wensen op een rijtje waarna wij aan de slag gaan om de perfecte planten te vinden. Zit er iets tussen wat niet helemaal naar wens is? Geen probleem, dan zoeken we verder tot het gewenste eindresultaat is bereikt!

Groene basis

Veel mensen geven de voorkeur aan een groene basis voor hun tuin. Wanneer u kiest voor enkele groenblijvende planten, bent u ook in de winter verzekerd van een mooie, frisse kleur groen. Voorbeelden van groenblijvende planten zijn de Klimop, Clematis armandii en de Kamperfoelie. Wanneer u op zoek bent naar een wintergroene schaduwplant kunt u denken aan siergrassen en varens.

De verandering van de natuur

Ieder seizoen heeft zo zijn charme. De frisgroene uitstraling van de lente zorgt vaak voor een vrolijk humeur, maar ook de mooie herfstkleuren zijn prachtig om te aanschouwen. Wij vinden het daarom belangrijk dat u kunt genieten van al het moois wat de verschillende seizoen te bieden hebben. Een combinatie van groenblijvende beplanting, kleurrijke planten in bloei en bladverliezende bomen en hagen doet het dan ook altijd goed!

Maak vrijblijvend een afspraak wij nemen graag de vele mogelijkheden met u door!