Wanneer uw tuin over een mooi gazon beschikt, creëert u direct een stralende, frisse uitstraling. Daarnaast is gazon uitermate geschikt voor spelende kinderen. Wilt u uw tuin van een mooi gazon voorzien? Dan komt u eerst voor een belangrijke keuze te staan: graszaad of graszoden? Wij helpen u graag met deze keuze en vertellen u er alvast wat meer over!

Graszaad of graszoden: de verschillen

Gras zaaien is in vergelijking met het leggen van graszoden een stuk goedkoper. Het nadeel is wel dat het enkele weken duurt voordat u van een mooi groen grasveld kunt genieten. Bent u van plan om gras te zaaien in uw tuin? Houd er dan rekening mee dat dit normaal gesproken kan van mei tot augustus. Wanneer u voor graszoden kiest, heeft u na afloop direct een mooi gazon. Graszoden leggen kunt u gedurende het hele jaar, maar wordt afgeraden in droge zomers en wanneer er vorst in de grond zit. De beste periode hiervoor is dan ook net als voor graszaad in mei. Bent u van beide opties niet overtuigd? Overweeg dan eens om kunstgras te nemen in uw tuin.

Gebruik van het gazon

Heeft u energieke kinderen thuis wonen die het heerlijk vinden om een potje te voetbalen in de tuin of lekker te ravotten? Dan raden we u aan om voor speelgazon te kiezen. Speelgazon is sterker dan siergazon en blijft langer mooi wanneer het gazon intensief gebruikt wordt. Wanneer uw gazon er voornamelijk voor de sier ligt, volstaat siergazon.

De aanleg

De eerste stap voor het aanleggen van een nieuw gazon is het loswerken en vervolgens egaliseren van de grond. Hierna moet de grond worden aangetrapt, zodat deze niet meer inzakt. Bij het leggen van graszoden is het belangrijk dat de naden van de grasmatten goed op elkaar aansluiten. Zo voorkomt u dat ze uitdrogen. Wanneer u ervoor kiest om gras te zaaien, zijn de vogels uw grootste vijand. Om te voorkomen dat zij het graszaad wegpikken, is het plaatsen van een vogelverschrikker geen onverstandig idee. Zit de aanleg erop? Dan komt gazononderhoud om de hoek kijken. Dit is noodzakelijk om het gras mooi te houden en bovendien onkruid zoveel mogelijk te vermijden.

Maak vrijblijvend een afspraak wij nemen graag de vele mogelijkheden met u door!