Van een afstandje is kunstgras tegenwoordig nauwelijks nog te onderscheiden van een natuurlijk gazon. Om deze reden is kunstgras voor veel mensen een serieuze optie geworden om in hun tuin te leggen. Zo zien we deze namaak grassoort geregeld terugkomen rondom speeltoestellen of in kleine tuintjes waar men zo min mogelijk onderhoud wil hebben. Bent u benieuwd welke voordelen kunstgras nog meer oplevert? We hebben deze voor u op een rijtje gezet:

  • Onderhoudsarm. Maaien, onkruid bestrijden, verticuteren, bemesten: het zijn allemaal zaken die bij gazononderhoud komen kijken. Bent u het beu om dit soort onderhoud te moeten verrichten? Dan biedt kunstgras de oplossing. Hiermee geniet u van een constante groene uitstraling van uw gazon en heeft u er bovendien geen omkijken naar. Bent u na verloop van jaren toch niet helemaal meer tevreden over de uitstraling van de kunstgrasmatten? Door ze wat op te borstelen zien ze er weer als nieuw uit.
  • Duurzaam. Kunstgras kenmerkt zich onder andere door de hoge kwaliteit en duurzaamheid. Hierdoor kunt u jarenlang genieten van een mooi groen oppervlak.
  • Waterbesparend. Gazon heeft jaarlijks heel wat water nodig. Zeker in de warme zomermaanden is het van belang dat u het gazon regelmatig besproeit. Met kunstgras heeft u hier geen last van. Doordat dit grassoort niet groeit, heeft het namelijk geen water nodig. Zo bent u dus beter bezig voor het milieu én voor uw portemonnee.

Geschikte ondergrond

Net als bij gazon is het ook bij kunstgras belangrijk om een geschikte ondergrond te hebben. Hiervoor is het belangrijk om te weten hoe intensief u het materiaal gaat gebruiken. Bij hoge belasting is een verharde ondergrond aan te raden, terwijl brekerszand voldoende is bij matig tot intensief gebruik.

Verschillende uitstralingen

Een bijkomend voordeel is dat u bij kunstgras zelf de precieze uitstraling van de matten kunt kiezen. De matten zijn namelijk niet alleen verkrijgbaar in verschillende kleuren groen, maar ook in verschillende structuren en lengtes.

Maak vrijblijvend een afspraak wij nemen graag de vele mogelijkheden met u door!