Sierbestrating is bestrating die niet alleen nuttig is, maar ook mooi. Daarnaast zorgt sierbestrating voor structuur en sfeer in uw tuin. Kortom, redenen genoeg om uw nieuwe tuin van sierbestrating te voorzien. Benieuwd waar u allemaal aan kan denken? We hebben de verschillende mogelijkheden voor u op een rijtje gezet en helpen u uiteraard graag bij de aanleg:

  • Paden. Voor het aanleggen van tuinpaden kunnen verschillende soorten stenen gebruikt worden. Gaat u voor grote, strakke keramische tegels, gebakken klinkers of bent u een voorstander van grindpaden die voor een gezellige sfeer zorgen? Daarnaast kunt u ook voor een bepaald legpatroon kiezen om een extra effect aan de sierbestrating te geven.
  • Terras. Het terras is vaak een veel gebruikt onderdeel van een tuin. De steenkeuze is hierbij daarom extra belangrijk. Ook hierbij geldt dat u uit verschillende soorten stenen kan kiezen. Let wel op dat het terras goed afloopt, zodat het water kan wegtrekken en er geen plasvorming ontstaat op de sierbestrating.
  • Oprit. Met het functionele doel van een oprit in het achterhoofd is de steenkeuze hierbij minder belangrijk dan bij een tuinpad of terras. Bij een oprit zijn de afmetingen daarentegen extra belangrijk. Moeten er één of meerdere auto’s op passen? En moet er nog een fiets langs kunnen? Dit zijn allemaal zaken waar u goed over na moet denken.
  • Stapelblokken. Wilt u een verhoging of verlaging in uw tuin (het is maar net hoe u het bekijkt)? Dan zijn stapelblokken en mooie manier om dit hoogteverschil mee te benadrukken. Bovendien versterken stapelblokken het lijnenspel in uw tuin waardoor het geheel meer gestructureerd oogt.

Onze werkwijze bij het aanleggen van sierbestrating

Wanneer u de hulp van onze vakhoveniers inschakelt voor het vervangen of opnieuw aanleggen van uw sierbestrating zal er allereerst een schets van het eindresultaat worden gemaakt indien dit nodig is. Vervolgens worden de contouren uitgezet, wordt het afschot bepaald en het zandbed voorbereid. Hierna gaat het echte werk beginnen: de sierbestrating wordt aangelegd. Na afloop wordt de nieuwe bestrating ingeveegd en afgetrild. Nu kunt u genieten van het prachtige eindresultaat!

Maak vrijblijvend een afspraak wij nemen graag de vele mogelijkheden met u door!