Inkijk in tuinen is een veelvoorkomend probleem. Gelukkig staan onze GroenerGras Hoveniers klaar om uw tuinproblemen op te lossen. In het geval van inkijk komt hier vaak een tuinafscheiding aan te pas. Een tuinafscheiding biedt de mogelijkheid om privacy te creëren in uw achtertuin. Hierdoor hoeft u zich niet meer druk te maken om glurende buren wanneer u bijvoorbeeld van het zonnetje aan het genieten bent of gezellig met de kids speelt.

Soorten tuinafscheiding

GroenerGras Hoveniers werkt met verschillende soorten tuinafscheidingen, namelijk:

  • Hagen. Wanneer u de natuurlijke uitstraling van uw tuin niet wilt verstoren door een muur of houten schutting, is een haag dé oplossing om privacy te creëren. Het nadeel hiervan is wel dat het een tijdje duurt voordat de haag helemaal volgroeid is en de gewenste hoeveelheid privacy biedt. Daarnaast vergt een haag gedurende het jaar ook enig onderhoud.
  • Tuinmuren. In tegenstelling tot een haag, vergt een tuinmuur geen onderhoud. Daarnaast biedt een tuinmuur direct privacy.
  • Tuinschuttingen. Een houten tuinschutting zit qua uitstraling precies tussen een haag en tuinmuur in. Aan de groene uitstraling van een haag kan een tuinschutting natuurlijk niet tippen, maar het hout zorgt wel voor een natuurlijke en warme sfeer in uw tuin. Een ander voordeel is dat u uit verschillende houtsoorten kunt kiezen en hiermee de door u gewenste uitstraling kunt creëren. Tuinschuttingen zijn hierdoor erg populair als tuinafscheiding.

Tuinafscheidingen combineren

Kunt u niet kiezen tussen de verschillende soorten tuinafscheidingen? Of vindt u het simpelweg mooier als twee varianten worden gecombineerd? Dat kan! Hout en beton vormen bijvoorbeeld een veelvoorkomende combinatie. Daarnaast is het mogelijk om uw houten schutting met klimplanten te bedekken, waardoor u alsnog van een groene uitstraling profiteert. Voorbeelden van klimplanten die hiervoor geschikt zijn, zijn klimop, kamperfoelie, clematis en de klimhortensia. Deze laatste plant voorziet uw tuin van prachtige, grote hortensiabloemen.

Maak vrijblijvend een afspraak wij nemen graag de vele mogelijkheden met u door!