Wilt u meer privacy creëren in uw tuin en tegelijkertijd niet vastzitten aan onderhoud door het jaar heen? Dan is een tuinmuur wellicht iets voor u! Een tuinmuur is een gemetselde, stenen muur die uw tuin afscheidt van de omliggende grond. Het grote voordeel van een muur is dat deze geen onderhoud vergt. Wanneer de muur eenmaal staat, bent u jarenlang voorzien van een duurzame en stevige tuinafscheiding. Wilt u uw tuin van een tuinmuur voorzien? Dan bent u bij GroenerGras Hoveniers aan het juiste adres!

Tuinmuur aanleggen

De aanleg van een tuinmuur is niet moeilijk, maar vergt wel een heleboel precisie en vakkennis. Een klein foutje kan er namelijk al voor zorgen dat de muur niet meer recht kan komen te staan. Of het nu gaat om een kleine of grote muur, een fundering is altijd nodig om een stevige basis te hebben. Bij een tuinmuur maken onze vakhoveniers gebruik van strookfundering met een laag mortel. Hierop wordt de eerste laag stenen aangelegd. Met behulp van een waterpas wordt er vervolgens bij iedere laag stenen gecheckt of ze recht liggen. Zo bent u verzekerd van een perfect eindresultaat.

Soorten tegels

Wanneer u uw tuin van een muur wilt voorzien, heeft u de keuze uit verschillende soorten tegels. De meeste mensen denken bij een muur meteen aan bakstenen. Er zijn echter heel wat meer mogelijkheden, zoals keramische tegels, natuursteen en breuksteen. Bovendien kunt u ook stenen in een bepaalde kleur uitkiezen. Wilt u een chique sfeer creëren in uw tuin? Kies dan voor donkergrijze stenen. Wanneer u het geheel echter open en ruimtelijk wilt laten lijken, zijn lichte tinten aan te raden.

Tuinmuur beschilderen

Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om uw muur te (laten) beschilderen. Hiermee voorkomt u dat u tegen een saaie stenenmuur aankijkt en geeft u extra sfeer aan uw tuin. Let er wel op dat u bij het schilderen van een tuinmuur speciale verf nodig heeft. Daarnaast raden we u aan om gebruik te maken van kwasten en rollers die speciaal voor ruwe buitentegels zijn ontwikkeld.

Maak vrijblijvend een afspraak wij nemen graag de vele mogelijkheden met u door!