Tuinschuttingen zijn al jarenlang erg populair onder tuinbezitters. Dit komt niet alleen doordat dit type tuinafscheiding weinig onderhoud vergt, maar ook omdat een tuinschutting dankzij het hout een warme en sfeervolle uitstraling aan uw tuin geeft. Tuinschuttingen zijn in allerlei soorten en maten verkrijgbaar waardoor de schutting helemaal op uw wensen kan worden afgestemd. Onze vakhoveniers helpen u graag met het maken van de juiste keuzes en plaatsen de tuinschutting vervolgens in uw tuin.

Soorten hout

Het ene hout is het andere niet. Sterker nog, houtsoorten kunnen erg variëren als het om de uitstraling en duurzaamheid gaat. Wilt u uw tuin voorzien van een hoogwaardige, kwalitatieve en duurzame schutting? Kies dan voor hardhout. Wanneer u hardhout te prijzig vindt, kunt u kijken naar de mogelijkheden die zachthout, zoals naaldhout, biedt. Zachthout is niet alleen goedkoper, maar ook gemakkelijker te bewerken. Naast het type hout kunt u ook kiezen uit verschillende houtkleuren. Zit uw ideale kleur er niet tussen? Geen zorgen, want een tuinschutting kan ook geverfd worden. Hiermee kunt u het hout precies in de gewenste kleur verven.

Bevestiging van de planken

De planken van een tuinschutting kunnen op verschillende manieren geplaatst worden. Allereerst heeft u de keuze uit een horizontale of verticale monteerwijze. Over het algemeen wordt er vaker gekozen voor het verticaal bevestigen van de planken. Een populair voorbeeld hiervan is een schutting waarbij planken om en om aan de voor- en achterkant worden bevestigd. Dit geeft een open effect aan de schutting zonder dat er doorheen kan worden gekeken. Wanneer u uw tuin echter dieper of breder wilt laten lijken, kunnen horizontale planken hierbij helpen.

Tuinschutting met klimplant

Wilt u het hout van de tuinschutting minder laten opvallen of wilt u meer groen in uw tuin terug laten komen? Kies er dan voor om uw tuinschutting met klimplanten te bedekken. U hoeft deze keuze niet meteen te maken bij het plaatsen van de schutting, maar kunt hier ook later op terugkomen als u dat fijn vindt. Voorbeelden van klimplanten die hiervoor geschikt zijn, zijn klimop, kamperfoelie, clematis en de klimhortensia. Deze laatste plant voorziet uw tuin van prachtige, grote hortensiabloemen.

Maak vrijblijvend een afspraak wij nemen graag de vele mogelijkheden met u door!