Wanneer we spreken over bomen rooien wordt de volledige boom inclusief boomstronk verwijderd. Het verschil met het kappen van bomen is dan ook dat hierbij de stronk achterblijft. Bij tuinonderhoud kan het rooien van een boom in verschillende situaties nodig zijn. Denk bijvoorbeeld aan een boom die ziek of instabiel is, wanneer er sprake is van opgroeiende wortels, wanneer je de ruimte anders wilt benutten of als je wilt genieten van meer lichtinval. GroenerGras helpt u graag met het rooien van bomen en neemt hierbij al uw zorgen uit handen!

Stappenplan bomen rooien

Wanneer u onze vakhoveniers inschakelt voor het rooien van een boom, gaan wij als volgt te werk:

  • Dunne takken. We beginnen altijd met het snoeien van de dunne takken. Deze zijn niet alleen het gemakkelijkst te verwijderen, maar maken de boom ook direct een stuk lichter en overzichtelijker.
  • Grote takken. Na de dunne takken volgen logischerwijs de grotere takken. Hierbij leggen we een stevige lus met knoop om het deel dat gaat vallen, zodat de tak rustig op de grond kan vallen en beschadigingen aan de tuin worden voorkomen.
  • Boom inzagen. Wanneer alleen de stam nog over is, wordt de boom ingezaagd vanaf de kant waar de boom heen moet vallen. Vervolgens zagen we de boom via de andere kant voorzichtig in. Zodra de boom begint te hellen, trekken we de stam met touwen om.
  • Boomstronk verwijderen. Het laatste onderdeel van bomen rooien, is het verwijderen van de boomstronk. Dit kan met een minikraan of een stobbenfrees gedaan worden. Wanneer u het mooi vindt om de boomstronk te laten staan, zagen we deze in. Hiermee voorkomen we dat de boomstronk uitloopt en zorgen we dat het laatste overblijfsel van de boom na verloop van tijd wegrot.

Afval boom rooien

Het rooien van een boom brengt natuurlijk het nodige afvalhout met zich mee. U kunt zelf kiezen wat u hiermee wilt doen. Takken kunnen versnipperd worden, we kunnen het hout voor u afvoeren, maar u kunt het natuurlijk ook gebruiken als haardhout. De keuze is aan u!

Maak vrijblijvend een afspraak wij nemen graag de vele mogelijkheden met u door!