Gazon onderhoud is nodig om uw gazon mooi groen en gezond te houden. Er zijn verschillende werkzaamheden die bij gazon onderhoud komen kijken. Deze hebben we hieronder voor u opgesomd, zodat u precies weet wat u wanneer te wachten staat. Besteed u het gazon onderhoud liever uit? Onze vakhoveniers helpen u hier graag bij en zorgen dat uw gazon er gedurende het hele jaar stralend bij ligt.

Maaien

Een terugkomende bezigheid wanneer we het hebben over gazon onderhoud is grasmaaien. Vanaf april tot en met oktober dient dit wekelijks te gebeuren. In de warme en vooral droge maanden is het belangrijk dat u het gras wat minder kort maait, zodat het niet verbrandt.

Verticuteren

Het verticuteren van uw gazon dient twee keer per jaar te gebeuren: in maart en augustus. Verticuteren is te vergelijken met het schoonharken van het gazon. Met een speciale verticuteermachine worden de dikke viltlaag en het mos verwijderd. Deze viltlaag zorgt namelijk voor een zuurstofgebrek in het gazon waardoor mosvorming ontstaat.

Kale plekken inzaaien

Na het verticuteren ontstaan er vaak kale plekken in uw gazon. Om te zorgen dat deze plekken zo snel mogelijk weer herstellen, dient u deze opnieuw in te zaaien en vervolgens extra water te geven.

Bemesten

Om te kunnen groeien, heeft gras niet alleen gazon onderhoud nodig, maar ook flink wat voedingsstoffen. Met name in de lente- en zomermaanden wanneer er veel van het gazon gevraagd wordt, zijn deze voedingsstoffen erg belangrijk. Het gras moet daarom in het groeiseizoen (april tot augustus) minimaal drie keer bemest worden. U kunt hierbij kiezen voor organische mest of kunstmest.

Kalk strooien

In de wintermaanden kunt u het gazon onderhouden door ongeveer één keer per maand kalk over het gazon te strooien. Het gaat hierbij om de maanden december, januari en februari. Kalk strooien helpt om mosvorming tegen te gaan.

Gazonrenovatie

Wanneer bovenstaande gazon onderhoudswerkzaamheden niet helpen en uw gazon eigenlijk niet meer te redden is, is het tijd voor gazonrenovatie. Vaak komt het er hierbij op neer dat uw huidige gazon wordt vervangen voor een nieuw, gezond stuk gras.

Maak vrijblijvend een afspraak wij nemen graag de vele mogelijkheden met u door!