Hoe groot of klein uw tuin ook is, onkruid komt in vrijwel iedere tuin voor. Omdat onkruid niet alleen lelijk is, maar ook de gezondheid van uw beplanting aantast, dient onkruid regelmatig te worden verwijderd. Besteedt u dit klusje liever uit en laat u liever een vakhovenier de onkruid verwijderen? Neem dan contact met ons op! Wij helpen u graag aan een onkruidvrije tuin door middel van onderstaande werkzaamheden.

Onkruid wieden

De meest gebruikelijke en voor de meesten ook meteen de minst leuke manier om onkruid te verwijderen, is door ouderwets op de knieën te gaan zitten en het onkruid met uw hand uit de grond te trekken. Het is hierbij belangrijk dat de gehele plant met wortel en al uit de grond wordt getrokken. Met behulp van een onkruidsteker of een plantschepje kunnen de wortels worden losgewrikt.

Onkruid verwijderen met een machine

Wanneer u beschikt over een grote tuin of een groot grasveld is het niet prettig als het onkruid allemaal met de hand moet worden verwijderd. In dit geval kan er gebruik worden gemaakt van een speciale machine die onkruid verwijdert.

Onkruid laten verstikken of verbranden

Wanneer onkruid wordt afgedekt met ondoorzichtig, zwart landbouwplastic zal het op den duur afsterven. Deze manier om onkruid te verwijderen is makkelijk uit te voeren en vergt bovendien niet veel arbeid. U heeft echter wel een paar maanden geduld nodig voordat het onkruid volledig is vergaan. Duurt dit u te lang? Dan kunt u ook kiezen om onkruid te verbranden. Dit gebeurt met behulp van een onkruidbrander. Wanneer het slechts om een klein oppervlak gaat, kunt u dit ook zelf uitvoeren met kokend water.

Onkruid voorkomen

Er zijn dus verschillende manieren waarop het onkruid in uw tuin verwijderd kan worden. Echter is het natuurlijk beter als u de oorzaak aanpakt en onkruid probeert te voorkomen. Dit scheelt u een heleboel extra werk! Lees hier meer over het voorkomen van onkruid in uw tuin.

Maak vrijblijvend een afspraak wij nemen graag de vele mogelijkheden met u door!