Onkruid is van veel tuinliefhebbers een grote vijand. Wilt u een einde maken aan het onkruid in uw tuin? Dan raden we u aan om het probleem bij de oorzaak aan te pakken. U kunt er natuurlijk voor kiezen om onkruid telkens te verwijderen, maar het nadeel hiervan is dat onkruid op den duur meestal terugkomt en u hierdoor bezig blijft. Wij leggen u daarom uit hoe u onkruid in uw tuin kunt voorkomen. Kunt u hier wel wat hulp bij gebruiken? Neem dan contact met ons op, want we helpen u graag aan een onkruidvrije tuin!

Bedek de bodem

De beste en meest simpele manier om onkruid tegen te gaan, is door kale stukken grond zoveel mogelijk proberen te voorkomen. Wanneer u deze kale stukken voorziet van bodembedekkers, krijgt onkruid geen kans om zich te ontkiemen. Voorbeelden van bodembedekkers zijn siergrassen, geraniumplanten, klimop, maar ook boomschors, kiezelstenen en houtsnippers.

Schoffelen

Schoffelen is niet alleen voor veel mensen een rustgevende bezigheid, het zorgt er ook voor dat onkruidplantjes zich verplaatsen en sneller doodgaan. Vooral op warme, droge dagen gaan onkruidplantjes snel dood en is het dus raadzaam om te schoffelen. Wanneer de grond vochtig is, kan schoffelen echter een tegenstrijdige werking hebben. Onkruidzaden zullen dan namelijk sneller ontkiemen waardoor er onkruid ontstaat.

Onkruid voorkomen in bestrating

Ook tussen de bestrating is vaak onkruid te zien. Vooral wanneer u kleine tegels in uw tuin heeft liggen, kan dit een heleboel onkruid met zich meebrengen. Wanneer u onkruid wilt voorkomen in uw bestrating dient u hier al voor de aanleg over na te denken. U kunt namelijk anti-worteldoek onder de bestrating leggen om het opgroeien van onkruid te voorkomen. Een andere mogelijkheid om onkruid in uw bestrating tegen te gaan, is door tegels in cement of extra dicht tegen elkaar aan te leggen.

Chemische bestrijding

Tot slot kunt u kiezen om bestrijdingsmiddelen te gebruiken en hiermee onkruid proberen te voorkomen. Het nadeel hiervan is echter wel dat het schade kan aanbrengen aan andere organismen in de tuin. Wij raden daarom aan om zoveel mogelijk op een natuurlijke wijze onkruid te voorkomen. Lukt dit niet, dan kunt u later alsnog overstappen op het gebruik van bestrijdingsmiddelen.

Maak vrijblijvend een afspraak wij nemen graag de vele mogelijkheden met u door!