Snoeiwerkzaamheden zijn onmisbaar wanneer we het hebben over tuinonderhoud. Om de bomen, planten en hagen in uw tuin gezond te houden, moeten deze namelijk jaarlijks of zelfs een aantal keer per jaar gesnoeid worden. Het lastige aan snoeiwerkzaamheden is dat niet iedere boom, plant en haag op hetzelfde moment en op dezelfde manier gesnoeid moet worden. Wilt u er zeker van zijn dat de bomen, planten en hagen in uw tuin op de juiste wijze gesnoeid worden? Schakel dan onze hulp in! Wij helpen u graag met onderstaande werkzaamheden.

Bomen snoeien

Om te zorgen dat bomen hun vorm behouden en niet te groot worden, dienen deze jaarlijks gesnoeid te worden. Omdat niet iedere boom om dezelfde aanpak vraagt, is dit helaas geen gemakkelijke klus. Daarnaast zijn er verschillende snoeimomenten: na de bloei, in het najaar en in de winter. Afhankelijk van het soort boom en de sapstromen dient deze op een bepaald moment gesnoeid te worden. Onze vakhoveniers hebben de kennis in huis om de bomen in uw tuin op een juiste wijze te snoeien.

Hagen en heesters snoeien

Hagen en heesters hebben genoeg aan één snoeibeurt per jaar. Deze kan het beste plaatsvinden in het begin van de maand juli, wanneer de sterkste groei achter de rug is. Doordat de stengels van heesters verhouten, zijn deze wat lastiger te snoeien dan hagen of planten. Om deze reden wordt hiervoor vaak de hulp van een hovenier ingezet.

Vaste planten snoeien

Vaste planten dienen op twee momenten gesnoeid te worden: in de lente en na de bloei. Door ze na de bloei nogmaals te snoeien, gaan de meesten nog een keer bloeien en kunt u er langer van genieten. Snoei de planten maximaal terug tot 10 cm boven de grond. Net als voor bomen en hagen, zijn er ook voor vaste planten uitzonderingen. De Agapanthus is hier een voorbeeld van, deze dient namelijk helemaal niet gesnoeid te worden.

Maak vrijblijvend een afspraak wij nemen graag de vele mogelijkheden met u door!