Tuinonderhoud is nodig om uw tuin gezond en mooi te houden. Om deze redenen is het dan ook belangrijk dat tuinonderhoud op de juiste manier wordt uitgevoerd, en nog belangrijker: op het juiste moment. De meeste tuinklussen kunnen en mogen namelijk niet op ieder moment van het jaar worden aangepakt. Wilt u ervan verzekerd zijn dat uw tuin er gedurende het hele jaar stralend bij ligt? GroenerGras Hoveniers ontzorgt u graag op het gebied van tuinonderhoud, zodat u met een gerust hart kunt genieten van een prachtige tuin.

Tuinonderhoudswerkzaamheden per seizoen

Ieder seizoen zijn er bepaalde werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Deze hebben we voor u op een rijtje gezet:

  • Voorjaarsonderhoud. Het voorjaar betekent het begin van het groeiseizoen. Om de planten en het gazon na een koude winter een beetje op weg te helpen, is bemesting nodig. Andere werkzaamheden die in dit seizoen moeten worden aangepakt, zijn het onkruidvrij maken van borders en bestrating, het gazon afsteken en het planten van éénjarige planten.
  • Najaarsonderhoud. Het najaar leent zich onder andere goed voor snoeiwerkzaamheden, het verticuteren van het gras, vijveronderhoud en onkruidbestrijding. Uiteraard dient bladruimen in dit seizoen ook regelmatig te gebeuren en daarnaast is de herfst vaak hét moment om nieuwe vaste planten een plekje te geven in uw tuin.
  • Winterklaar maken. Wanneer de herfst op zijn einde is moet uw tuin klaar worden gemaakt voor de winter. Voorbeelden van tuinonderhoud dat hierbij komt kijken, zijn het weghalen van alle bladeren, het beschermen van planten tegen de vorst en het winterklaar maken van de vijver wanneer u hierover beschikt. Wilt u het hele jaar door kunnen genieten van uw tuin zorg er dan voor dat uw tuin winterklaar is.

Adviseren, investeren en optimaliseren

Een tuin vraagt gedurende het hele jaar om aandacht en dus om onderhoud. Niet iedereen zit echter op tuinonderhoud te wachten. Bovendien vergt tuinonderhoud ook de nodige kennis. Wilt u het tuinonderhoud liever uitbesteden of wilt u tips over hoe en wanneer u uw tuin het beste kunt aanpakken? Dan bent u bij GroenerGras Hoveniers aan het juiste adres. We adviseren u over de verschillende onderhoudswerkzaamheden, voeren deze werkzaamheden uit en zorgen dat u optimaal kunt genieten van uw tuin!

Maak vrijblijvend een afspraak wij nemen graag de vele mogelijkheden met u door!