Najaarsonderhoud is nodig om in de herfst optimaal van uw tuin te kunnen genieten. Wanneer de herfst aanbreekt, begint het weer te veranderen. En wanneer het weer verandert, verandert uw tuin automatisch ook. Dit betekent dat er volop dingen te doen zijn in uw tuin! Kunt u wel wat hulp gebruiken bij het najaarsonderhoud? GroenerGras Hoveniers neemt het najaarsonderhoud graag uit uw handen. Wij helpen u onder andere met onderstaande werkzaamheden.

Onkruid verwijderen

Wanneer de herfst aanbreekt, zit de ergste groeiperiode van onkruid erop. Daarom kan zoveel mogelijk onkruid al uit de borders verwijderd worden. Ook de bestrating kan in deze periode onkruidvrij gemaakt worden.

Vaste planten aanplanten

Het najaar leent zich uitstekend voor het aanplanten van vaste planten. Het voordeel van deze periode is dat de planten nog voordat de winter begint, gewend zijn aan de grond en in het voorjaar meteen kunnen bloeien.

Najaarsonderhoud gazon

Het gazon hoeft vanaf het begin van de herfst nog maar enkele keren gemaaid te worden. Belangrijk om te weten, is dat het gras bij de laatste maaibeurt niet te kort gemaaid dient te worden. Hierdoor kunnen mos en onkruid zich namelijk sneller verspreiden op het gazon. Heeft u al veel last van onkruid in uw gazon? Dan is dit de ideale periode om het gras te (laten) verticuteren. Zorg daarnaast dat het van de bomen gewaaide blad regelmatig van het gazon wordt verwijderd, zodat er geen zuurstof tekort ontstaat.

Najaarsonderhoud vijver

In het najaar waaien alle bladeren van de bomen. Grote kans dat ze in uw vijver terechtkomen als u hierover beschikt. Om de waterkwaliteit zo goed mogelijk te houden, is het belangrijk dat in het water gewaaide bladeren en afgestorven plantendelen zo snel mogelijk uit de vijver worden verwijderd. U kunt er ook voor kiezen om een net boven uw vijver te spannen, zodat bladeren niet de kans krijgen om in het water te waaien.

Maak vrijblijvend een afspraak wij nemen graag de vele mogelijkheden met u door!