Vrolijke blikvanger: Rhododendron Praecox!

Rhododendron Praecox is door zijn vroege bloei en opvallende kleur een vrolijke blikvanger in de vroege voorjaarstuin. De kleine heester is een buitenbeentje in het grote rhododendron-sortiment. Hij is half bladhoudend, een deel van het oude blad valt in de winter af, en groeit heel langzaam. De blaadjes zijn glanzend donkergroen, leerachtig en verspreiden bij aanraking een aparte, niet onaangename geur.

Rhododendron Praecox bloeit al in maart.  De bloemen staan in trosjes bij elkaar.  Ze zijn trechtervormig en ca. 3 cm in doorsnede. De heester is volledig winterhard maar door de vroege bloei kunnen de knoppen of bloemen door vorst beschadigd raken.

Geef deze rhododenron een standplaats uit de wind en uit de ochtendzon. De plant houdt van halfschaduw. Felle zon kan het blad beschadigen en in volledige schaduw is de bloei soms aanmerkelijk minder. Bijna alle rhododendrons en azaleas vereisen een zure luchtige, goed doorlatende grond waarin overtollig water snel wordt afgevoerd. Toch mag de grond niet volledig uitdrogen.

Over het algemeen vragen rhododendrons weinig onderhoud. Indien snoei noodzakelijk is doe het dan direkt na de bloei. Verwijder dan ook meteen eventuele winterschade en dode takken. Het verwijderen van de uitgebloeide bloemen voorkomt zaadvorming en stimuleert de aanleg van nieuwe knoppen voor een rijkere bloei het volgende jaar. Meer informatie of een praecox aanschaffen?

GroenerGras Hoveniers. Deskundig, vertrouwd en betaalbaar.

Bel: 073-85.16.160 of mail naar info@groenergrashoveniers.nl.