Hoe gaan wij te werk bij het maken van een tuinontwerp?

Om het ontwerpproces van uw nieuwe tuin zo soepel mogelijk te laten verlopen, hebben wij onze tuinontwerp werkwijze opgedeeld in een aantal fases. Zo weet u precies wat u van ons kunt verwachten als wij aan de slag gaan met het maken van een passend tuinontwerp.

Kennismaking

Na het eerste contact komen we vrijblijvend bij u aan huis voor een kennismakingsgesprek. We bekijken uw tuin, bespreken de mogelijkheden en benoemen de uitgangspunten en de vaste elementen. Bovendien is dit de uitgelezen kans om alvast enkele wensen door te geven wat betreft het tuinontwerp, indien u deze al heeft.

Inventariseren en inmeten

Aan de hand van het kennismakingsgesprek maken we uw wensenlijst compleet en meten we uw tuin in. Daarbij kijken we naar de omgevingsfactoren en de ligging van uw tuin. Materialen die eventueel zijn her te gebruiken, nemen we mee in het nieuwe tuinontwerp.

Bespreken van het voorlopige plan

De tuinontwerper gaat aan het werk met alle informatie. Hier zal een voorlopig plan uit ontstaan dat met u wordt besproken. Aanpassingen zijn in dit stadium uiteraard nog mogelijk – het heet immers een voorlopig plan. Daarnaast zullen we voorstellen doen voor het materiaalgebruik, aangezien het materiaal veel invloed heeft op de sfeer van uw nieuwe tuin.

Het definitieve tuinontwerp

Wanneer de laatste aanpassingen zijn verwerkt, wordt het definitieve tuinontwerp overhandigd en met u besproken. Hierbij zit ook een plan voor de beplanting, tuinverlichting en een materialenlijst. Zo is uw tuinontwerp helemaal compleet.

Een duidelijke offerte

Bent u helemaal tevreden over het tuinontwerp? Dan gaan we de offerte opstellen met de precieze kosten. Hierbij worden alle werkzaamheden duidelijk beschreven, zodat u een complete lijst heeft waar ook de materialen op worden gepresenteerd. Als de offerte besproken is en voor akkoord ondertekend is, maken we samen een planning. Aan de slag!

Maak vrijblijvend een afspraak wij nemen graag de vele mogelijkheden met u door!